søndag 16. mai 2010

Jordbærkake


Denne har vi kost oss med i dag. Dagen før dagen... Blir nok flere jordbærkaker før sommeren er over. Neste gang kanskje med selvplukkede blåbær på i tillegg? Mmmmmmm

lørdag 15. mai 2010

Årets første...

... grillmiddag er tilberedt i hagen. Og årets første plenklipp er gjennomført. Yes, nå er vi i gang!

fredag 14. mai 2010

Black Mamba Boy



Nå har jeg akkurat lest ferdig boken Black Mamba Boy av engelsksomaliske Nadifa Mohamed. Dette er en vakker og  sterk bok om en liten gutts oppvekst og kamp for tilværelsen. Fortellingen starter i 1935, og vi følger Jama, hovedpersonen, gjennom flere år. Han lever et tøft og røft liv, men boken oser av livslede og vilje til å klare seg.

Jama har aldri truffet sin far, og når moren dør bestemmer han seg for å finne faren sin. Han legger ut på en lang reise og følger i farens fotspor. Klanen han tilhører har et slags informasjonsnett slik at de bringer hverandre nytt om andre gjennom dette. Slik vet Jama hvor han skal reise for å finne faren.

Jamas reise skal vare i flere år, og han opplever mye. Gode ting og dårlige ting. Dette er likevel ingen vond eller ubehagelig bok å lese. Alt er skildret vakkert og med en enkelhet som kler boken. Jeg ble sterkt rørt flere ganger, men også imponert over viljen til leve og å skape sine egne muligheter.

Nadifa Mohamed har fortalt sin fars historie i denne boken, og det gjør den kanskje ekstra sterk. Hun vil hedre ham og andre som har slike historier å fortelle. Jeg anbefaler Black Mamba Boy på det sterkeste. Boken utgis på norsk til høsten med tittelen Svart Mamba.

torsdag 13. mai 2010

Hvitveis


Det har vært stille fra meg i det siste, men det har rett og slett vært travelt og mye reising. Nå roer det seg ned en ukes tid, før det blir mer jobbreising igjen.

Forrige helg var vi i konfirmasjon hos niesen min på Vestlandet. Vi hadde en flott kjøretur fra Bergen til Sunnmøre, og det var en fryd å se på det store, ville blomsterbeddet vi har i grøftekantene våre. Det styrer seg helt selv, og besørger den flotteste blomsterprakt hele våren og sommeren igjennom.

Nå var det selvsagt hvitveis som var den dominerende planten, og det er så vakkert når det er store tepper av denne blomsten. Helt nydelig. I tillegg er det flere steder at påskeliljer og ulike narcisser har forvillet seg og selv styrer hvor de vokser og trives. Store gule tepper i ulike nyanser så vi flere steder. Det varmer et blomsterhjerte - så bare håper jeg narcissene ikke fortrenger for mye av den opprinnelige floraen, men at de kan leve side ved side...