søndag 1. august 2010

Neste års blomsterbed


Jeg er i gang med å planlegge neste års blomsterbed i hagen. Først og fremst skal jeg kjøpe flotte, fine bedkanter - slike du ser på bildet. De kommer til å passe perfekt i hagen vår og kle huset. Planen er da som følger:

Det skal bli orden på rosebeddet - det skal graves opp, kantes, rosene skal plantes tilbake etter at de har fått masse ny, deilig rosejord, og marikåpe skal settes ned som bunndekke, Jeg foretrekker marikåpe foran lavendel, da det er en riktigere plante for norske forhold. Lavendel er flott og vakker, men den er også litt fremmed hos oss. Synes jeg...

Så skal det anlegges og kantes nytt bed mellom to rhododendronbusker. Der har jeg et område foran bøkehekken på ca 2 x 0,5 meter som jeg vil gjøre noe med. Langt og smalt, men det kan bli veldig fint. Der skal det settes ned stauder, og jeg vil ha de gode gamle norske staudene. Men det er en utfordring at det er litt mye skygge der. Blodbøken vår troner med sin store krone og tar mye av lyset - og nok også mye av næringen.

Og så, nede ved gjerdet ved garasjen har jeg lyst til å anlegge et helt nytt bed. Der har jeg planer om å ha noe høyt og gjerne fargerikt. Kanskje stokkroser, kanskje riddersporer, kanskje keiserkroner. Nå har jeg en hel vinter til å bedrive planlegging, så vi for se... Men det skal bli noe klassisk, det må bli stauder, og det må bli noe sneglene ikke liker...

Og alt skal kantes med de fine bedkantene fra solfang.no.

Tips meg gjerne!

Bildet er lånt fra solfang.no sin nettside.

4 kommentarer:

 1. Kjekt at du skriver på bloggen igjen. Så mange nye planer du har for hagen. Det er jo litt av sjarmen, at vi aldri blir helt ferdig med hagen. Noe skal forandres og noe lages helt fra grunnen av. Vi funderer og legger planer og får ideer etterhvert.

  Flotte bilder du viser i forrige innlegg, nydelig samplanting med pasjonsblomst og klematis.

  SvarSlett
 2. De beddkantene er kjempelekre, har sikla på de før ja :)
  Skygge er jo ikke no problem, tvert i mot, det gir deg mulighet for å plassere stauder som trives i skyggen. Løytnantshjerte (både hvit og rosa), hosta, marikåpe, revebjeller (faktisk), storkongval, og masse mer elsker skygge.

  SvarSlett
 3. Mariann: ja, nå er jeg i gang igjen etter lang bloggtørke. Det ble bare slik... Litt for travelt, kanskje. Skulle ønske jeg kunne sett samplantingen en uke senere enn jeg gjorde. Masse lubne knopper som sto og godgjorde seg - det må ha blitt et syn. Men det var nydelig nå også, og det er jo en fryd å se at det kommer til å bli enda finere også :-)

  Anne: Ja, er de ikke fine de kantene? Jeg er helt fortapt. Og staudene du nevner er akkurat av den sorten jeg vil ha :-) Har allerede bestemt meg for å ønske meg planter til neste års bursdag - venter til neste sesong med å plante mer nå. Jeg har faktisk tenkt på løyntnantshjerte - det er en vakker plante som jeg husker med stor glede fra barndommen min. Må jo ha den selv da...

  SvarSlett
 4. Hei :) Jeg svingte innom deg for å takke for den hyggelige hilsenen du la igjen til meg før i dag :) Ser det er lenge siden du har blogget noe selv, men veldig hyggelig å høre at du leser på min :)

  SvarSlett