søndag 22. april 2012

Det jeg elsket

Jeg jobbet i bokhandel da Siri Hustvedts bok «Det jeg elsket» ble lansert i Norge. Da var sønnen min veldig liten, bare et par år, og jeg husker jeg tenkte at denne boken skal jeg lese en gang - bare ikke akkurat nå. Følte meg for hudløs ig fersk i morssrollen at jeg kunne lese en bok om å miste et barn.

«Det jeg elsket» har fulgt meg lenge som en bok jeg måtte bli modig nok til å lese. Nå, endelig har jeg gjort det. Det ble en sterk leseopplevelse. Siri Hustvedt skriver så vakkert. Men det ble også en overraskende leseopplevelse. Jeg var ikke klar over at den handlet om alt den gjorde i bokens andre del. Det var intenst å lese om den dyssosiale Mark, Bills sønn. Ekstra sterkt ble det siden boken ble lest den uken rettsaken mot ABB startet.

Jeg er veldig glad for at jeg leste boken, og jeg har gitt den rett videre til en veldig god venninne av meg. Vi har kunsthistorie i fagkretsen vår begge to, og hun er utdannet keramiker. Dermed er det mye i boken som gir lesingen et ekstra nivå.

Nå har jeg begynt på «Før du sovner». Har ikke kommet så langt enda, og er spent på om det er en bok jeg vil like eller ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar