mandag 5. april 2010

Lykkedag i hagen


Mens vi venter på tulipanene ute, koser vi oss med avskårne buketter inne.

I dag har jeg hatt en super dag i hagen. Etter å ha vært på fjellet i snø, var det skjønt å komme hjem og finne fram hagesaks, gjødsel og andre hjelpemidler for å ta en god økt i hagen. I dag er det beskjært og gjødslet roser. Jeg er litt usikker på de rosene, for de "fulgte huset" da vi flyttet inn her, og bærer preg av dårlig stell gjennom flere år. Det er også mye som har frosset på dem fra år til år, så det er ikke mange stilkene det er liv i nå. Men nå har jeg skjært alle buskene ned til 12 cm over bakken, gjødslet godt, og så får vi se hva som skjer. Blir det ikke skikk på dem i år, flytter jeg dem et annet sted, og så planter vi heller nye roser neste år. Egentlig er det vel det jeg har mest lyst til, for jeg er ikke helt fornøyd med fargekombinasjonene slik de står nå.

Vi har også beskjært epletreet, og jeg sier bare skrekk og gru: dette er vanskelig og jeg aner ikke helt om jeg gjør det riktig. Er det nå jeg bør gjøre det, for eksempel? Dette treet er også vanstelt over flere år, og er dårlig beskjært. Jeg tørr ikke ta så mye av det i frykt for at jeg skremmer treet, men jeg har tatt alt som vokser innover og mye av det som vokser rett opp. Men det er mye igjen, og jeg skulle fryktelig gjerne hatt hjelp av noen som kan dette.

Rohodendron og asalea er gjødslet, og når de har gjort unna blomstringen i år, må de dessverre skjæres en del tilbake. Vi har noen flotte busker som vokser langs hagestien opp til huset, men nå er de blitt så store at det er vanskelig å komme forbi. Da må vi nok fram med saksen, selv om de burde fått vokse fritt.

Jeg har plantet ut flere primler i et bed utenfor kjøkkenvinduet, og vi har satt opp flere foringsstasjoner til fuglene. Akkurat nå har vi mye spurv, kjøttmeis og blåmeis her, men spurven fortrenger litt de andre artene. Men siden også spurven er en truet fugleart, kjører vi på med mat til dem. Her er det nok til alle, og mest populært i øyeblikket er meiseboller. Derfor ble det tur til plantasjen i dag der vi kjøpte et nytt spann med boller.

Inne har kosmos-frøene spirt, og jeg har nå tynnet til tre-fire spirer i hver potte. Riddersporene har også spirt såvidt, og det er like før klokkerankene gjør det samme.

Flere frø ble kjøpt på Plantasjen i dag, og på nettet jeg har bestilt spirer på litt av hvert fra Hardanger og Zimtrade.

Ellers har det gått i smårydding og pusling. Nå skal jeg vaske potter, og så er det vel snart ny arbeidsuke.

1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett