fredag 2. april 2010

Mens vi venter på sommeren

Jeg er jo en veldig fersk hageeier, og har mye å lære. Det skjønte jeg da jeg ga meg i kast med georginer i fjor. Noe av det vakreste jeg vet er nemlig georginer, og lykken var stor da jeg satte ned knoller i fjor sommer og det etterhvert startet å spire. Jeg ble belønnet med noen utrolig vakre blomster av sorten Georgine Rembrandt.

Kronbladene er virkelig nydelige, og blomstene er store og kraftige. Men jeg gjorde mange små feil i fjor. Jeg burde ikke ha satt knollene så tett - en klassisk tabbe, og jeg burde også ha fjernet sideskudd underveis. Vel, vel. Da visste jeg jo det til i år, tenkte jeg. Men det var en ting til jeg hadde å lære om georginer; nemlig hvordan man best overvintrer knollene. Jeg tok knollene opp og renset dem for jord, og så la jeg dem i en luftig kasse i garasjen. Vinteren i Bergen er vanligvis mild, så dermed skulle de ha overvintret frostfritt. Men vinteren vi hadde i år var langt fra normal. Massevis med snø og langvarig, streng kulde. Da jeg satte i gang med opprydning og klargjøring for sommeren oppdaget jeg at alle knollene var ødelagte, de hadde myglet og var helt uten spenst, så de måtte kastes alle sammen. 

Dersom noen har gode tips om georginer, tar jeg gjerne i mot, for jeg vil svært gjerne få dem til selv om jeg må begynne på nytt.Disse bildene er tatt med mobilkamera, så det er ikke verdens beste kvalitet. Men siden vi er på påskeferie i høyfjellet har jeg ikke tilgang til de gode bildene, og vi får klare oss med disse.


3 kommentarer:

 1. Takk for hyggelig kommentar i bloggen min.
  Så synd med Georgine knollene dine som gikk dukken. Kan dessverre ikke gi deg noen råd, er ganske fersk på Georginer selv.

  SvarSlett
 2. Hei! Takk for koselig besøk hos meg, det er alltid moro å bli kjent med nye hegeblogger :) Så moro at du ville være med i konkurransen min. Når det gjelder Dahlia kan du ta en titt her; http://moseplassen.com/tag/georginer/
  Moseplassen er en kjempefin hageblogg som du helt sikkert vil finne mye inspirerende stoff i. Håper du lykkes denne sesongen! Nå har du i det minste lært hva du ikke skal gjøre... Lykke til!

  SvarSlett
 3. Hei begge to! Takk for gode tips. Jeg skal absolutt prøve igjen, for georginer er så fangtastisk fine. Jeg trekkes veldig mot store, frodige blomster og planter. Blir nok slik etter å ha vokst opp i ei lita, skrinn, fjellbygd der det stort sett bare var løvetann som blomstret frodig. I Bergen er det et klima som gir flott muligheter, og det gleder jeg meg over. Engelske hager er et stort forbilde.

  SvarSlett