lørdag 10. april 2010

Varmen er her!

Nå er varmen kommet til Bergen! I solveggen har det nok vært opp i 20 varmegrader i dag, men det var frost i natt, så det er unektelig et kaldt drag i lufta med en gang man beveger seg vekk fra lune kroker eller inni skygge. Men varmen gir et løfta om at våren er her og at sommeren står for tur etterpå. Et løfte, ikke et håp.

I dag har jeg puslet litt i hagen etter en grundig husvask inne. Solen er ubarmhjertig mot støv og andre uhumskheter nå, og jeg orker ikke å se på støvlaget. Da klarer jeg ikke nyte sola... Men da huset var rent, bar det rett til nærmeste Bo Grønt senter. Ny blomsterkasse til trappen, litt mer narcisser og noen stemorsblomster ble det denne gangen. Skal ligge rundt null om natten hele uken som kommer, så ingen grunn til å sjanse med planter som ikke tåler frost enda. Satte også noen krukker som i fjor høst ble fyllt med overskuddet av blomsterløk i en god solvegg. Blir spennende å se hvordan de blir. Løknedsettingen kan i beste fall karakteriseres som kreativ siden dette var restene av flere hundre løk og jeg mistet litt oversikten over hva alt var...

Og et nytt høydepunkt å vente på nå: det er likefør epletreet og kirsebærtreet bryter ut blomstring... Knoppene er store og bristeferdige, så nå er det vel nattetemperaturen som avgjør hvor lang tid det vil ta.

God lørdagskveld, alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar